Hi, ik ben Melanie Kruis-Matschos!

Ik ben gecertificeerd Coach met een specialisatie in life & loopbaancoaching, persoonlijke ontwikkeling, (werk-)geluk, burnout-preventie en zelfleiderschap.

Na bijna 20 jaar werkzaam te zijn geweest in het HR-vak, heb ik in 2021 de knoop doorgehakt en mijn vaste baan als HR-professional opgezegd. Ik richtte mijn bedrijf Happy M op. Gedreven door mijn passie om mensen te coachen op hun persoonlijke ontwikkelingsreis naar een gelukkig (werk-)leven.

Mijn eigen ervaringen hebben me gevormd. Altijd maar aan staan. Alles in het teken van anderen. Alleen maar willen voldoen aan de verwachtingen van anderen. Ik verloor mezelf volledig. En na mezelf bijna een burn-out in te hebben gewerkt, besloot ik het roer om te gooien en mijn leven anders in te richten. Ik wilde niet langer geleefd worden door de wensen van anderen. Dus nam ik de stap om mijn eigen pad te volgen. Nu leef ik elke dag zoals ik dat wil en en stap ik 's ochtends met een brede glimlach uit bed. Ik geniet weer van het leven! 

Op deze pagina deel ik graag mijn persoonlijk verhaal met je.

Mijn leven leek van buitenaf perfect...

melanie-06

Een toffe baan, goed salaris, geweldige vrienden, een knus appartement en trotse ouders. Maar van binnen voelde ik me diep ongelukkig.

Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat werkte ik mezelf uit de naad. Gaf alles voor mijn baan en was altijd beschikbaar voor iedereen. 's Avonds nog even de laptop open, dat was heel normaal.

Ik was 24/7 bereikbaar en stond altijd 'aan'. Toch bleef het gevoel knagen dat ik niet genoeg deed. Bij alles vroeg ik me af of het wel goed genoeg was… Altijd maar die twijfel.

Elke vrijdagmiddag was ik helemaal op. Geen energie meer over. Slecht eten, slecht slapen, weinig beweging. Geen zin meer om met vrienden af te spreken. Geen zin om te daten. En op zondagavond weer die steen in mijn maag als ik dacht aan maandag en de nieuwe werkweek.

Ik zag wat er met me gebeurde, maar ik kwam er zelf niet uit. Geen enkele rationele strategie werkte nog. Dat was het moment dat ik voor het eerst met coaching in aanraking kwam. Het moment dat mijn leven veranderde. Het moment dat mijn echte persoonlijke ontwikkelingsreis begon.

Dit is 10 jaar geleden.

Nu ben ik 41... en word ik elke dag wakker met een dikke vette glimlach.

Als ik mijn ogen open in de ochtend zie ik mijn man naast mij liggen, waar ik gek op ben. De katten springen op bed voor een knuffel. Ik sta relaxt op. Begin mijn dag met sport en een lekker muziekje. Gevolgd door een korte meditatie. Dan start ik op mijn tempo de laptop op voor een online coaching sessie met een klant. Of stap ik in de auto voor een groepscoaching op een mooie locatie.

Ik gun mezelf voldoende pauzes. Maak een heerlijke lunchwandeling en eind van de dag kom ik vol energie thuis of uit mijn thuiskantoor. Ik ga lekker koken. Heb goede gesprekken met mijn man Dennis tijdens het eten en heb daarna nog energie over voor leuke avondactiviteiten.

melanie-25klein

Geen dagelijkse ratrace meer. Geen prestatiedruk meer. Geen voldoen aan andermans verwachtingen meer. Geen steen in mijn maag meer.

Van carrièretijger die alles en iedereen om me heen blij wilde maken en mezelf daarbij voorbij liep, naar lekker mezelf zijn. Met een baan die voldoening geeft en een privéleven ingericht op mijn voorwaarden. Ik leef mijn leven zoals ik dat wil. In balans met mezelf zonder goedkeuring van anderen te hoeven vragen en zonder het gevoel aan verwachtingen van anderen te moeten voldoen.

melanie-26klein

Dit gun ik iedereen uit mijn generatie.

Onze generatie is opgegroeid met ouders voor wie stabiliteit en zekerheid de hoogste prioriteit hadden. Ouders die “levenslang” dezelfde baan hadden. Heel hardwerkend, loyaal en plichtsgetrouw. Heel bescheiden en gereserveerd a la “niet lullen maar poetsen” en “doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg.” Deze waarden hebben wij meegekregen in onze opvoeding en hebben ons ver gebracht in het leven tot nu toe. Maar door de jaren heen krijgen we steeds meer het gevoel dat er diep van binnen iets niet klopt. Dat het leven meer te bieden heeft. Dat we anders willen leven en ons leven willen inrichten op onze voorwaarden.

Maar ja, waar begin je? En wat borrelt er precies van binnen? Hoe kom je erachter wat je echt wil? En hoe zet je een eerste stap richting dat droomleven? Ik weet hoe het voelt en hoe moeilijk het kan zijn ergens te beginnen. Daarom is mijn missie om mensen uit mijn generatie te helpen uit de dagelijkse ratrace te stappen en een gelukkig leven te leiden volledig op hun voorwaarden. We hebben maar één leven en dit ene leven is te waardevol om er niet het beste van te maken.

Dus met een goede portie schijt aan wat anderen vinden, een beetje moed, in actie komen en de juiste begeleiding kan iedereen gelukkig zijn naar mijn mening.

Wat leuke weetjes over mij

Ik geloof sterk in het belang van leven volgens je kernwaarden. Hoe meer we leven en handelen in overeenstemming met die waarden, hoe gelukkiger we zijn. Bij elke keuze die ik maak, kijk ik of dit past bij mijn kernwaarden: authenticiteit, autonomie, nieuwsgierigheid, vertrouwen en respect.

Mijn eerste 3 jaar in Nederland heb ik in het hart van Rotterdam gewoond en ik ben voor altijd verliefd op deze stad. Ik voel me thuis in de stadse dynamiek en directheid.

Hoewel ik geniet van mijn leven in Nederland, mis ik de prachtige Harz-bergen van mijn geboorteland Duitsland enorm. Daarom ga ik minimaal één keer in de winter op wintersport naar Oostenrijk. Hoe langer ik weg ben uit Duitsland, hoe meer ik van de bergen hou. Geef me wat wandelschoenen en een mooie wandelroute in de zomer, en zet me op de ski’s in de winter en I’m a happy girl!

Je ziet me op een foto met een goed glas bier. Maar bier is helemaal niet mijn drankje. Geef mij maar een ijskoud glas rosé, witte wijn of een Glühwein in de winter.

Mijn man en ik zijn trotse eigenaren van een VW T2A-camper en een schattige VW Kever, waarmee we graag op ontdekking gaan door Nederland en Europa.

Sinds ik een huis met een tuin heb, is tuinieren een onverwachte passie geworden.

Ik geniet van lange zomeravonden buiten, het liefst met spelletjes als Yahtzee en Rummikub.

Ik hou van gezelligheid. En koester mijn tijd met vrienden en familie. Weekendjes weg, goede gesprekken, uit eten gaan en ‘A good party never killed nobody’ is mij op het lijf geschreven.

Ik geniet net zo goed van me-time momenten met een goed boek en een rondje wandelen met muziek of meditatie.

Persoonlijke groei is voor mij een constante reis van zelfontdekking en -verbetering. De mooiste reis die er is!

Ik ben mij bewust van mijn neiging om te veel in mijn hoofd te zitten, maar dagelijks oefen ik om hier alert op te zijn. Zodat ik niet in mijn hoofd blijf, maar vooral mijn hart volg. Ik “dwing” mezelf regelmatig minder te denken en meer in te checken bij mezelf. En juist omdat ik weet hoe waardevol het is om meer in het gevoel te komen, werk ik met mijn klanten aan de juiste balans tussen verstand en gevoel en hoofd en hart.

Ik ben een idealist en positivo die gelooft in de kracht van positiviteit en actie, en jeuk krijgt van klaagzangen zonder oplossingen.

Mijn leeftijd
sinds
jaar in Nederland
Sinds
getrouwd met Dennis
Aantal katten
Aantal klassieke Volkswagens
Hoeveelheid talen die ik spreek
melanie-11
melanie-14klein
melanie-09klein

Een kijkje in mijn leven

Meer weten over mij? Neem gerust een kijkje hier op mijn website of boek een kennismaking call met mij, helemaal vrijblijvend en gratis.

Heb je mij al op social media gevonden?

13 hours ago
 • 6
 • 0
1 day ago
 • 12
 • 2
2 days ago
 • 8
 • 0
4 days ago
 • 7
 • 0
4 days ago
 • 15
 • 8
5 days ago
 • 14
 • 0